Gå til hoved-indhold

Tommy Møller Nielsen på besøg

|   Nyhed

Ved Business-morgenmødet i Erhvervsnetværket Vestsjælland, onsdag den 18. september 2019, var Tommy Møller Nielsen på besøg.
Tommy var FC Vestsjællands tidligere assistenttræner & er i dag ansat som First team senior scout i Manchester United hvor han nu har været i 3½ år, med den primære opgave at kende alle spillere i Skandinavien, med henblik på at vurdere om de kan gå ind i Manchester Uniteds førsteholdstrup

I forbindelse med sine fodboldrejser er Tommy Møller Nielsen ofte i Ghana, hvor han sammen med en makker hjælper gadebørn i Accra gennem Richard Møller Nielsen Foundation.
Ved mødet fortalte Tommy om dette arbejde, og hvor meget forskel det gør når udsatte gadebørn kan samles via arrangementer, hvor der deles brugt og udgået fodboldtøj ud fra danske fodboldklubber.
Når der deles tøj ud kommer der typisk 100 – 200 gadebørn fra 4 til 12 år på et stadion som lejes til begivenheden, og det er så tilrettelagt sådan at børnene i samme anledning modtager råd og hjælp fra sygeplejersker.

Tommy har givet os et billede af sin far med pokalerne fra EM 1992 og Confederations Cup, faktisk det eneste sådanne billede der er. Billedet er blevet restaureret ved hjælp af et sponsorat fra Kunstgalleriet og BL Gals og Alufacader, så det tager sig pænt ud. Ved arrangementet Årets Netværker på Gerlev Idrætshøjskole den 13. juni 2019 lejede flere af netværkets medlemmer billedet for 500 kr. pr. måned, og når billedet har været hele vejen rundt hos bidragyderne vil der blive trukket lod blandt deltagerne om billedet til ejendom.

Ved morgenmødet kunne Michael Birkedal og Jens Grønkjær overrække Tommy Nielsen 13.500 kr. til formålet, ligesom Mick Keller fra SBI overrakte 6 sække med fodboldtøj og drikkedunke. Det var tankevækkende at høre om børnene i Ghana, og det gjorde så stort indtryk på de tilstedeværende at de gav tilsagn om yderligere 8.000 kr., hvilket betyder at der foreløbigt er samlet 21.500 kr. ind. Skulle der være flere med interesse i at støtte formålet er de velkomne til at rette henvendelse til Jens Grønkjær på mail jens@gronkjaer.eu herom.

Tommy sluttede sit indlæg med nogle anekdoter om sin far. Her var der ros til Michael Birkedal, som på grund af sit fighterhjerte var en af Richardos foretrukne spillere. Avismanden Birkedal kom dog lidt ned på jorden igen med dette nok så berømte Richardo citat: ”Selv om det står i avisen, kan det jo godt være sandt”. Efter mødet udtalte Tommy Møller Nielsen: ”Mange tak for en fantastisk morgen. Det var dejligt at være tilbage i Slagelse, og det er helt utroligt det I har ordnet med billedet. De penge vil gøre mange børn glade, da de er en kæmpe hjælp til de udgifter vi har til transport, leje af bane osv.”

Foto: evanfoto.dk